Pizza Rehi | Špalda
Áno
Nie
Logo Ružinov
Logo Ružinov
Info table
NOVÉ OTVÁRACIE HODINY
Pondelok: 11:30 - 22:00
Utorok: 11:30 - 22:00
Streda: 11:30 - 22:00
Štvrtok: 11:30 - 22:00
Piatok: 11:30 - 22:00
Sobota: 11:30 - 22:00
Nedeľa: 11:30 - 22:00

 

Objednávka vopred /

0940 151 504

Špalda

Dnes mnoho z nás preferuje zdravý životný štýl, a práve preto sme našu ponuku rozšírili o cesto pripravené zo špaldovej múky.

 

Špalda je prastarý druh nešľachtenej pšenice, z ktorej sa melie špaldová múka. Celé zrnko obsahuje tri časti: jadro, klíčok a otruby. Biela múka vzniká rozomletím zrna, preto je značne ochudobnená o významnú časť vitamínov a minerálnych látok, neobsahuje vlákninu.

 

Špaldova múka naopak obsahuje všetky tri zložky zrna.Otruby obsahujú predovšetkým minerálne látky (magnézium, zinok, železo, vlákninu..), vláknina pomáha metabolizovať cukry, cholesterol a napomáha vyprázdňovaniu čriev. Vďaka tomu, že telo otruby dlhšie trávi, pokrmy zo špaldovej múky nás zasítia na dlhšiu dobu.

 

Prečo špaldovú múku?

  1. Vysoký obsah bielkovín – 17 %
  2. Tuk, ktorý obsahuje (2,5%) má priaznivé zloženie mastných kyselín
  3. Je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a tiež minerálne látky (fosfor, draslík, horčík, vápnik, zinok)
  4. Špalda stimuluje imunitný systém a obsahom beta-karoténu pôsobí regeneračne na telové bunky a hráni telo pred infekciami
  5. Špalda je ľahšie stráviteľná, než všetky ostatné obilniny
  6. Pri konzumácií špaldy sa tuk v tele neukladá tak intenzívne
  7. Pomáha zmierniť zdravotné prolémy:

- pomáha predchádzať žlčníkovým kameňom

- prospešná pre ľudí trpiacich migrénou, aterosklerózou či cukrovkou

- pomáha pri vysokom cholesterole či vysokom krvnom tlaku

- u ľudí citlivých na pšenicu nespôsobuje intolerantnú reakciu (obsahuje však glutén)

- špalda je psychofarmatikum prvého stupňa, upokojuje a posilňuje psychiku

- má aj protirakovinové účinky, vďaka tomu, že betakarotén a tiokyanát podporujú regeneráciu buniek